5424 beoordelingen
Groenten zijn al vanaf fase 1 van het dieet toegestaan. Hieronder zie je de groentewijzers voor fase 1 en 2. De hoeveelheid die je achter de groenten ziet staan, is de hoeveelheid koolhydraten per 100 gram. De groenten uit de verschillende kolommen mogen gecombineerd worden, mits je per dag niet boven de 45 gram koolhydraten uitkomt. Het gewicht van de groenten geldt voor rauwe, onbereide groenten. Vanaf fase 3 ben je vrij om weer alle groenten te eten (dagelijks 250 tot 500 gram).
Sterkers 0,0 g
Tuinkers 0,0 g
Waterkers 0,0 g
Rucola 0,1 g
Kropsla 0,3 g
Sla 0,3 g
Champignons 0,4 g
Zuurkool 0,6 g
Veldsla 0,7 g
Broccoli 0,8 g
Spinazie (vers) 0,9 g
Augurken (zuur) 1,0 g
Cantharellen 1,0 g
Postelein 1,0 g
Raapstelen 1,0 g
Spinazie (diepvries) 1,1 g
Andijvie 1,2 g
Komkommer 1,3 g
Spinazie (glas, blik) 1,3 g
Paksoi 1,4 g
Zeekraal 1,5 g
IJsbergsla 1,7 g
Asperges (blik, glas) 1,9 g
Bleekselderij 2,0 g
Chinese kool 2,0 g
Koolraap 2,0 g
Pompoen 2,0 g
Rabarber 2,0 g
Snijbonen (vers) 2,0 g
Venkel 2,0 g
Rode sla 2,3 g
Snijbonen (blik, glas) 2,3 g
Witlof 2,4 g
Groene paprika 2,5 g
Alfalfa 2,7 g
Taugé 2,7 g
Bloemkool 2,9 g
Asperges (vers) 3,0 g
Aubergine 3,0 g
Rode kool (vers) 3,0 g
Savooiekool 3,0 g
Snijbiet 3,0 g
Tomaat 3,1 g
Amsoi 3,2 g
Prei 3,8 g
Gele paprika 3,9 g
Boerenkool 4,0 g
Groene kool 4,0 g
Koolrabi 4,0 g
Radijs 4,0 g
Spitskool 4,0 g
Tuinbonen 4,0 g
Witte kool 4,0 g
Rode paprika 4,3 g
Courgette 5,0 g
Knolselderij 5,0 g
Peultjes 5,0 g
Sperziebonen 5,0 g
Sugarsnaps 5,0 g
Artisjok
Augurken (zoetzuur)
Bamboespruiten
Bruine bonen
Doperwten
Kapucijners
Kidneybonen
Kikkererwten
Linzen
Mais
Rode biet
Pastinaak
Rode kool (glas, blik)
Schorseneer
Spruitjes
Uien
Witte bonen
Wortelen
Zilverui (zoetzuur)
Sterkers 0,0 g
Tuinkers 0,0 g
Waterkers 0,0 g
Rucola 0,1 g
Kropsla 0,3 g
Sla 0,3 g
Champignons 0,4 g
Zuurkool 0,6 g
Veldsla 0,7 g
Broccoli 0,8 g
Spinazie (vers) 0,9 g
Augurken (zuur) 1,0 g
Cantharellen 1,0 g
Postelein 1,0 g
Raapstelen 1,0 g
Spinazie (diepvries) 1,1 g
Andijvie 1,2 g
Komkommer 1,3 g
Spinazie (glas, blik) 1,3 g
Paksoi 1,4 g
Zeekraal 1,5 g
IJsbergsla 1,7 g
Asperges (blik, glas) 1,9 g
Bleekselderij 2,0 g
Chinese kool 2,0 g
Koolraap 2,0 g
Pompoen 2,0 g
Rabarber 2,0 g
Snijbonen (vers) 2,0 g
Venkel 2,0 g
Rode sla 2,3 g
Snijbonen (blik, glas) 2,3 g
Witlof 2,4 g
Groene paprika 2,5 g
Alfalfa 2,7 g
Taugé 2,7 g
Bloemkool 2,9 g
Asperges (vers) 3,0 g
Aubergine 3,0 g
Rode kool (vers) 3,0 g
Savooiekool 3,0 g
Snijbiet 3,0 g
Tomaat 3,1 g
Amsoi 3,2 g
Prei 3,8 g
Gele paprika 3,9 g
Boerenkool 4,0 g
Groene kool 4,0 g
Koolrabi 4,0 g
Radijs 4,0 g
Spitskool 4,0 g
Tuinbonen 4,0 g
Witte kool 4,0 g
Rode paprika 4,3 g
Courgette 5,0 g
Knolselderij 5,0 g
Peultjes 5,0 g
Sperziebonen 5,0 g
Sugarsnaps 5,0 g
Spruitjes 5,2 g
Augurken (zoetzuur) 5,3 g
Wortelen 5,6 g
Rode biet 6,0 g
Uien 6,6 g
Zilverui (zoetzuur) 6,9 g
Rode kool (glas, blik) 7,9 g
Artisjok 9,5 g
Bamboespruiten
Bruine bonen
Doperwten
Kapucijners
Kikkererwten
Linzen
Mais
Pastinaak
Schorseneer
Uien
Witte bonen
Kidneybonen
De toegestane groenten mogen op verschillende manieren bereid worden:
De groenten mogen bereid worden met allerlei kruiden en specerijen, zoals zout, peper, citroensap, witte azijn, mosterd en knoflook. Je mag maximaal een koffielepel uien of sjalotten gebruiken per maaltijd om de groenten op smaak te brengen.
Het is toegestaan om groenten uit de groentelijst te combineren, maar let daarbij wel op dat je maximaal 10 gram koolhydraten per dag binnenkrijgt uit groenten. De hoeveelheid koolhydraten per 100 gram staat erbij vermeld bij de groenten, dus je kunt dit zelf optellen.